Sari la conținut

Black Hat SEO și White Hat SEO

Black Hat SEO și White Hat SEO

Facebook
Twitter
LinkedIn

White Hat SEO vs. Black Hat SEO

Este posibil să clasificați metodele SEO în două mari categorii: cele pe care motoarele de căutare le recomandă ca parte a unui design bun („pălărie albă”) și cele pe care motoarele de căutare le dezaprobă („pălărie neagră”). Spamdexingul este una dintre metodele folosite de motoarele de căutare pentru a reduce impactul acestora din urmă.

Comentatorii din comunitatea SEO au clasificat aceste metode și practicieni ca fie SEO cu pălărie albă, fie SEO cu pălărie neagră. Când vine vorba de SEO, pălăriile albe au mai multe șanse să vadă rezultate pe termen lung, în timp ce pălăriile negre au mai multe șanse să vadă interdicții pe termen scurt sau chiar permanente din motoarele de căutare.

Dacă o tactică SEO respectă liniile directoare ale motoarelor de căutare și nu înșală, este considerată pălărie albă. Este important de remarcat faptul că liniile directoare ale motorului de căutare nu sunt scrise sub forma unui set de reguli sau porunci. Mai degrabă decât să urmeze pur și simplu reguli, scopul SEO cu pălărie albă este să se asigure că conținutul pe care un motor de căutare îl indexează și, în cele din urmă, îl clasează este același conținut pe care îl va vedea un utilizator.

Creați conținut SEO pentru utilizator, nu pentru motoarele de căutare

Când vine vorba de SEO cu pălărie albă, cel mai obișnuit sfat se învârte în jurul creării de conținut pentru utilizatorul final, nu pentru motoarele de căutare, și apoi în a face acel conținut ușor accesibil pentru algoritmii „păianjen” online. În multe privințe, SEO cu pălărie albă și dezvoltarea web care promovează accesibilitatea sunt foarte asemănătoare, dar nu sunt același lucru.

Black hat SEO este o încercare de a manipula rezultatele motoarelor de căutare în moduri care nu sunt aprobate de motoarele de căutare. Textul ascuns poate fi folosit într-o varietate de moduri, inclusiv într-un div invizibil, într-o culoare care se potrivește cu fundalul sau în afara ecranului. Este posibil să schimbați conținutul unei pagini în funcție de dacă este sau nu solicitat de un om, iar acest lucru este cunoscut sub numele de „demascare”.

Grey hat SEO este un alt termen care este folosit. Este necesară o abordare de mijloc pentru a evita penalizările, dar nu pentru a produce cel mai bun conținut pentru utilizatori, ceea ce presupune această abordare. Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) care utilizează metode lipsite de etică este cunoscută sub numele de SEO „pălărie gri”.

Există o serie de moduri prin care motoarele de căutare pot penaliza site-urile web despre care se găsește că folosesc tehnici de pălărie neagră și gri. Algoritmii motoarelor de căutare pot penaliza automat un site, sau un site poate fi inspectat și penalizat manual. Un exemplu recent este eliminarea ambelor BMW Germania și Ricoh Germania din rezultatele căutării Google în februarie 2006 pentru utilizarea practicilor înșelătoare. În ambele cazuri, companiile și-au cerut scuze rapid, au remediat paginile cu probleme și au fost reintroduse în rezultatele căutării Google.

Dacă aveți nevoie de ajutor cu SEO și marketing digital, contactați-ne astăzi. Oferim servicii de SEO și marketing digital și ne aflăm în Los Angeles.

Mai multe articole

Cum sa iti cresti site-ul pe Google

Descoperă câțiva pași simpli pentru a-ți îmbunătăți șansele de a clasa mai sus pe Google, de la alegerea cuvintelor cheie până la optimizarea conținutului și a experienței utilizatorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspund rapid pe WhatsApp

Ofer servicii de Web Design personalizate pentru orice tip de afacere.

e-mail wdp@webdesignprofesional.com

Servicii profesionale de Web Design si Optimizare SEO WordPress. Calitate si profesionalism la preturi accesibile. Suna acum pentru o consultanta gratuita.

Ma puteti contacta:

10% reducere

Beneficiile lunii Octombrie! Oferta Web Design!