Sari la conținut

Blogurile vă pot ajuta cu SEO

Blogurile vă pot ajuta cu SEO

Facebook
Twitter
LinkedIn

Îmbunătățiți-vă SEO cu bloguri

Știți că Google este disponibil pentru aproape orice cerințe sau întrebări pe care le aveți. Motorul de căutare extrem de apreciat este adesea primul port de escală al oamenilor atunci când încearcă să găsească aproape orice. Acest lucru implică faptul că, indiferent de tipul de site web pe care îl aveți, trebuie să îl aveți în rezultatele căutării pentru ca utilizatorii să-l găsească. Și este dificil. Începerea unui blog este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru a vă crește șansele de a vă clasa bine în motoarele de căutare. Află aici de ce!

Blogging-ul stimulează SEO în mod eficient?

Da, într-adevăr. Răspunsul simplu este da. Cu toate acestea, a avea un blog în sine nu este un criteriu de clasare. Deoarece ajută la o varietate de elemente care sunt considerații cruciale pentru clasare, blogging-ul este util pentru SEO. Performanța generală a site-ului dvs. în motoarele de căutare se poate îmbunătăți semnificativ dacă blogul dvs. este actualizat în mod constant cu articole de blog de înaltă calitate pe teme care contează pentru publicul dvs. Există în principal șase cauze.

Prin blogging, vă mențineți site-ul web actualizat și nou

Când întâlniți un site web care nu a fost actualizat de ceva timp, probabil că începeți să vă îndoiți de acuratețea materialului de acolo. Este posibil ca firma pe care o reprezintă să se fi închis în totalitate sau ca materialul de pe site să se fi modificat sau să fi fost complet respins după actualizarea anterioară.

Google nu dorește să ofere căutărilor săi date învechite. Ei pot spune că un site web este activ și oferă conținut nou dacă este actualizat în mod constant. În plus, oferă algoritmilor motoarelor de căutare mai multă justificare pentru a vă indexa frecvent site-ul web, păstrându-l pe radar în timp. Un blog este un instrument mai util pentru a adăuga adesea informații noi pe site-ul dvs., deoarece de obicei nu va fi nevoie să vă schimbați pagina de pornire (și nici să faceți acest lucru nu este întotdeauna o decizie de afaceri inteligentă).

Blogurile pot crește implicarea utilizatorilor

Oferirea utilizatorilor care efectuează căutări informațiile de care au nevoie este obiectivul principal al Google pentru a-i încuraja să folosească din nou Google. Dacă un utilizator face clic pe primul rezultat, îl abandonează rapid pentru că nu este de ajutor și revine la pagina de căutare, Google va ști că rezultatul inițial nu a fost atât de util pe cât și-a imaginat. Pe de altă parte, Google este informat că un site web este cu adevărat de mare ajutor atunci când un utilizator face clic pe un rezultat și rămâne pe el o perioadă de timp.

Deși Google nu a declarat în mod explicit că timpul de așteptare sau perioada de timp pe care vizitatorii stau pe site-ul dvs. odată ce ajung, este o considerație de clasare, a făcut și alte remarci care indică că sunt conștienți de acest lucru și îi acordă greutate. Un vizitator care ajunge pe site-ul dvs. dintr-o postare de blog care apare în rezultatele căutării are mai multe șanse să rămână pe loc și să citească totul decât un vizitator care ajunge la o pagină cu mai puțin text sau conținut. Și postările mai lungi și mai aprofundate fac acest lucru mult mai evident. Intrările lungi de blog au în general mai bune rezultate decât cele scurte, potrivit analiștilor SEO. Rezultatul mediu Google de pe prima pagină are aproape 2.000 de cuvinte.

Blogging-ul vă poate ajuta să găsiți cuvinte cheie cu coadă lungă care sunt ideale pentru SEO

Mulți oameni își încep campaniile SEO cu intenția de a se concentra pe cele mai pertinente cuvinte cheie pentru compania ta. De exemplu, dacă oferiți rechizite pentru camping, doriți să apară pe prima pagină a rezultatelor căutării pentru termenul respectiv. Deși acesta este un obiectiv minunat, probabil că nu veți reuși să vă clasați în fruntea acestei căutări decât dacă compania dvs. este cel mai mare producător de echipamente de camping din țară. SEO are multă rivalitate. Cel mai bun curs de acțiune pentru majoritatea mărcilor este să vâneze cuvinte cheie mai lungi și mai precise care se referă la produsele sau serviciile lor și să încerce să se clasifice pentru ele.

Având în vedere că jumătate din toate căutările sunt pentru termeni cu patru cuvinte sau mai mult, acestea sunt cunoscute ca cuvinte cheie cu coadă lungă și sunt cruciale pentru orice plan SEO. Cu toate acestea, încercarea de a le încorpora în paginile dvs. de produse ar putea fi problematică. Totuși, acestea sunt cuvintele cheie ideale asupra cărora să se concentreze într-o postare de blog. Folosind intrările de pe blog, o companie de aprovizionare pentru camping poate lumina cititorii despre subiecte precum „cel mai bun echipament de camping pentru vreme rece” și „de ce aveți nevoie când mergeți la camping cu mașini”.

Deși aceste căutări nu obțin la fel de mult trafic ca și căutările pentru „echipament de camping”, ele sunt în mod clar făcute de campanii care sunt piața ta țintă. Dacă vă puteți clasa pe pagina unu, veți obține mult mai mult trafic din aceste subiecte decât ați avea dacă ați fi pe pagina cinci sau pe pagina zece pentru termeni mai generali și mai populari.

Șansele de conectare internă sunt oferite de bloguri

Link-urile interne sunt cel mai simplu de obținut pentru că le puteți dezvolta singur, iar linkurile sunt atât de importante pentru SEO. Una dintre cele mai simple greșeli SEO pe care le puteți face este să uitați să includeți link-uri interne pe site-ul dvs. care direcționează utilizatorii de la o pagină de pe site la alta.

Pe paginile principale ale site-ului dvs., puteți găsi cu siguranță câteva oportunități solide de legături interne, dar odată ce începeți să scrieți articole pe blog, posibilitățile vor deveni cu adevărat. Există mai multe oportunități de a lega automat paginile care sunt despre teme diferite, dar înrudite, pe măsură ce adăugați pagini suplimentare pe site-ul dvs. De fiecare dată când faceți acest lucru, puteți utiliza cu atenție textul de ancorare pentru a îmbunătăți modul în care Google înțelege conținutul site-ului web către care trimiteți, astfel încât să creșteți percepția algoritmului asupra relației paginii cu cuvintele cheie țintă.

Un blog bun oferă altor site-uri o justificare suplimentară pentru a face legătura cu site-ul dvs

În timp ce acele link-uri interne sunt importante, obținerea de link-uri externe este cel mai dificil aspect al SEO. Alte site-uri web (și site-uri de renume în special) trebuie să fie conectate înapoi la site-ul dvs. pentru ca Google să-l vadă ca fiind fiabil și autorizat. Fără un blog, obținerea de linkuri externe este mult, mult mai dificilă, dar nu este imposibil.

Când scrii un blog, adaugi pagină după pagină de conținut perspicace site-ului tău. Dacă aveți o mulțime de intrări excelente pe blog, există o șansă mult mai mare ca site-ul dvs. să ofere materialul pe care un alt site determină că cititorii lor îl vor găsi important și la care merită conectat. Cercetările susțin acest lucru. Potrivit HubSpot, companiile cu bloguri pe site-urile lor primesc cu până la 97% mai multe link-uri de intrare. Este rezonabil că mai multe site-uri web vor trimite către articolul tău util despre cum să găsești cadoul perfect de Ziua Mamei pentru o mamă capricioasă decât către pagina ta de pornire.

Blogging-ul vă permite să interacționați cu cititorii dvs

În ciuda faptului că nu este un element de legătură directă precum linkurile, acesta are un impact mare asupra factorilor de legătură. Când cititorii dvs. dau peste un articol care le place, este mai probabil să îl distribuie, să crească traficul către acesta, să vă viziteze din nou site-ul web pentru a vedea mai mult conținut și poate chiar să se aboneze la lista dvs. de e-mail. Ca urmare a faptului că site-ul dvs. web primește mult trafic și vizitatori care revin, Google vă va oferi mai multe puncte de autoritate în algoritmul lor.

Și deși acest lucru este minunat din punct de vedere SEO, succesul site-ului tău web depinde în cele din urmă mai mult de acest lucru decât de poziția ta în clasament. Mai valoroase decât orice clasament Google numărul 1 (de aceea îl doriți în primul rând) sunt oamenii din piața dvs. țintă care vă vizitează site-ul, interacționează cu acesta și îl urmăresc în mod regulat. Un blog este un instrument util pentru stabilirea unor astfel de conexiuni și a unui angajament de lungă durată cu publicul țintă. Contactați-ne pentru mai multe informații despre bloguri și SEO.

Mai multe articole

ERORI DE MARKETING PE REȚELELE SOCIALE PE CARE LE COMITI

Descoperiți cele mai comune greșeli de marketing în rețelele sociale și cum să le evitați. Concentrarea doar pe vânzări și uitarea că nu toate rețelele sociale sunt la fel sunt doar câteva dintre ele.

SUNT EFICIENTE UNELTELE SEO?

Pierzi timpul cu instrumente SEO care nu funcționează? Investește în serviciile unei agenții SEO de încredere pentru o strategie SEO adecvată și rezultate pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspund rapid pe WhatsApp

Ofer servicii de Web Design personalizate pentru orice tip de afacere.

e-mail wdp@webdesignprofesional.com

Servicii profesionale de Web Design si Optimizare SEO WordPress. Calitate si profesionalism la preturi accesibile. Suna acum pentru o consultanta gratuita.

Ma puteti contacta:

Cristian Stefan - WordPress Web Design & Optimizare SEO

Solicita
Oferta Personalizata