Sari la conținut

Cum funcționează promovarea vânzărilor?

Cum funcționează promovarea vânzărilor?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Mai multe despre promoțiile de vânzări

O componentă a mixului promoțional este promovarea vânzărilor. Publicitatea, vânzările personale, marketingul direct și publicitatea/relațiile publice constituie cea mai mare parte a mixului promoțional.

Pentru a stimula cererea clienților, a genera cerere pe piață sau a îmbunătăți disponibilitatea produselor, promovarea vânzărilor folosește atât comunicații de marketing media cât și non-media pentru o perioadă scurtă de timp predeterminată. Exemplele includ cadouri, cupoane, reduceri, afișaje la punctul de cumpărare, prime, premii, mostre gratuite de bunuri și reduceri.

Campaniile de vânzări pot viza clienții, agenții de vânzări sau oricine din lanțul de distribuție (cum ar fi comercianții cu amănuntul). Promoțiile de vânzări pentru consumatori sunt campanii de marketing care se adresează consumatorilor. Promoțiile de vânzări comerciale sunt campanii de publicitate destinate angrosilor și comercianților cu amănuntul.

Numeroase strategii de comunicare sunt utilizate în promovarea vânzărilor pentru a încerca să ofere stimulente sau valoare suplimentară consumatorilor, angrosilor, comercianților cu amănuntul sau altor clienți ai companiei, în efortul de a stimula vânzările imediat. Aceste inițiative ar putea avea ca scop creșterea interesului pentru produse, utilizarea de probă sau achiziția. Cupoane, mostre, prime, afișaje la punctul de cumpărare (POP), competiții, reduceri și loterie sunt câteva exemple de instrumente utilizate în promovarea vânzărilor.

Creșteți vânzările

Promovarea vânzărilor este folosită pentru a crește vânzările, a menține clienții existenți fideli, a combate concurența și a profita de posibilitățile de afaceri identificate de studiile de piață. Constă în acțiuni interne și externe de creștere a vânzărilor de afaceri. Activitățile de promovare a vânzărilor externe includ relații publice, publicitate și evenimente speciale de vânzări. Vitrinele, afișarea produselor și a materialelor promoționale și programele promoționale precum premiile premium și competițiile sunt doar câteva exemple de activități de promovare a vânzărilor interne.

Reducerile sunt o metodă comună de promovare a vânzărilor. Reducerile au un efect asupra modului în care gândesc și acționează cumpărătorii. Percepția consumatorului asupra unui produs și decizia lor de a cumpăra un produs pot fi influențate de tipul de reduceri și de locul în care acestea sunt oferite. Reducerile de preț („articole la reducere”) și pachetele bonus („articole în vrac”) sunt cele mai obișnuite două reduceri. Reducerile de preț sunt reduceri procentuale ale prețului de vânzare inițial, în timp ce pachetele bonus sunt oferte în care consumatorul primește mai mult pentru prețul inițial. Pentru a afla mai multe despre promoțiile de vânzări și despre cum poate fi folosită pentru a vă îmbunătăți afacerea, contactați-ne acum.

Mai multe articole

Cum sa iti cresti site-ul pe Google

Descoperă câțiva pași simpli pentru a-ți îmbunătăți șansele de a clasa mai sus pe Google, de la alegerea cuvintelor cheie până la optimizarea conținutului și a experienței utilizatorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspund rapid pe WhatsApp

Ofer servicii de Web Design personalizate pentru orice tip de afacere.

e-mail wdp@webdesignprofesional.com

Servicii profesionale de Web Design si Optimizare SEO WordPress. Calitate si profesionalism la preturi accesibile. Suna acum pentru o consultanta gratuita.

Ma puteti contacta:

10% reducere

Beneficiile lunii Octombrie! Oferta Web Design!