Sari la conținut

Greșeli de marketing în rețelele sociale pe care le faci

Greșeli de marketing în rețelele sociale pe care le faci

Facebook
Twitter
LinkedIn

Greșeli de marketing în rețelele sociale

Dacă îți construiești brandul, rețelele sociale sunt locul potrivit, mai ales acum că toată lumea sta acasă cu mult timp liber. Dar, în mod surprinzător, în ciuda nenumăratelor instrucțiuni, tutoriale și ghiduri pentru marketingul pe rețelele sociale, multe companii fac în continuare aceleași greșeli din nou și din nou.

În această postare, vedeți care sunt unele dintre cele mai comune greșeli de marketing pe rețelele sociale și cum să le evitați.

Concentrarea doar pe vânzări

Desigur, rețelele sociale vă pot ajuta să vă creșteți vânzările, dar nu despre asta este vorba de rețelele sociale. Dacă te concentrezi doar pe vânzări și pe promovarea produselor tale fără nicio valoare mai profundă, publicul tău își va pierde interesul.

Amintiți-vă de „social” din rețelele sociale și rețineți că trebuie să interacționați cu publicul, nu doar să vă faceți publicitate produsului sau serviciului. Într-o epocă de suprasaturare cu reclame, concurenții tăi te vor depăși rapid dacă nu-ți intensificați jocul.

Distribuiți linkuri către conținut valoros, acordați credit, faceți despre altcineva pentru că oamenilor chiar le place asta. În loc să-ți promovezi doar organizația, încearcă să arăți mai uman.

Uitând că nu toate rețelele sociale sunt la fel

Aceasta este o greșeală atât de comună, chiar dacă ar trebui să fie clar până acum că canalele de social media sunt diferite și ar trebui tratate ca atare. Dacă aveți conturi de companie pe mai multe rețele de socializare, trebuie să adaptați o abordare diferită pentru fiecare dintre ele.

Audiența dvs. nu este aceeași pe toate rețelele sociale. Și, firește, utilizatorii diferitelor rețele sociale au nevoie de conținut diferit, așa că partajarea aceleiași postări pe toate canalele nu va fi suficient.

Să comparăm LinkedIn și Instagram, de exemplu. LinkedIn este o rețea de afaceri și nu un loc pentru meme și argou, spre deosebire de cel de-al doilea canal de socializare. O postare cu o grămadă de hashtag-uri va face bine pe Instagram, dar nu și pe LinkedIn sau Facebook, de exemplu.

Puteți merge în profunzime pe LinkedIn și Facebook, dar rămâneți scurt pe Twitter, care oricum are o limită de caractere. Dacă nu înțelegi acest lucru, îți irosești eforturile.

Adaugă aici textul pentru subtitlu

Publicarea zilnică a nenumărate actualizări de stare pe Facebook nu este posibilă. Pe de altă parte, nici postarea inconsecventă nu este inteligentă. Trebuie să găsești un echilibru. Este mult mai bine să postezi o dată pe zi decât să postezi de 5 ori astăzi și apoi să dispari pentru o săptămână sau mai mult.

Vrei să postezi în mod constant pentru a le reaminti oamenilor că ești prezent, dar nu prea des pentru a-i determina să nu te urmărească. Contactați-ne pentru mai multe informații despre social media marketing.



Mai multe articole

Cum sa iti cresti site-ul pe Google

Descoperă câțiva pași simpli pentru a-ți îmbunătăți șansele de a clasa mai sus pe Google, de la alegerea cuvintelor cheie până la optimizarea conținutului și a experienței utilizatorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspund rapid pe WhatsApp

Ofer servicii de Web Design personalizate pentru orice tip de afacere.

e-mail wdp@webdesignprofesional.com

Servicii profesionale de Web Design si Optimizare SEO WordPress. Calitate si profesionalism la preturi accesibile. Suna acum pentru o consultanta gratuita.

Ma puteti contacta:

10% reducere

Beneficiile lunii Octombrie! Oferta Web Design!