Sari la conținut

Greșeli de marketing pe Facebook pe care le faci

  • de

Greșeli de marketing pe Facebook

Cu atât de mulți utilizatori activi pe Facebook, ai crede că doar să fii pe Facebook și să-ți promovezi afacerea este suficient. Adevărul este că mai ai nevoie de o strategie adecvată. Multe companii fac unele greșeli destul de comune de marketing pe Facebook, deoarece nu au planuri și strategii în vigoare.

Dacă îți promovezi afacerea pe Facebook, fii conștient de aceste greșeli de marketing pe care le poți face mai jos.

1. Îți lipsește consistența. Multe companii nu postează în mod constant sau nu respectă un program de postare. Ei postează câteva lucruri într-o zi, iar a doua zi postează orice. Este ușor să crezi că cu cât postezi mai multe, cu atât mai bine, dar nu este întotdeauna cazul. Ar trebui să existe un echilibru și un program de postare, astfel încât să rămâneți consecvent. Publicul dvs. ar trebui să se poată baza pe dvs. pentru a posta la ore regulate.

2. Nu folosiți reclame Facebook. Reclamele Facebook sunt o metodă destul de rentabilă de a ajunge la mai mulți oameni și de a vă dezvolta afacerea. Dacă vă sporiți postările în mod regulat, veți ajunge la un public mai larg și rata de implicare va crește și ea.

3. Vindeți prea mult. Să presupunem că vindeți echipament sportiv. Dacă postezi mereu despre produsul sau serviciul tău, nu vei obține rezultatele dorite. În schimb, încercați să publicați conținut la care ține publicul dvs., cum ar fi sfaturi despre antrenamente, cele mai bune locuri pentru a face exerciții etc. Vrei să interacționeze cu marca dvs., nu doar să vă cumpere produsele. Dacă oferiți niște reduceri ici și colo, sunteți pe o cale grozavă.

4. Nu răspunzi la comentarii. Aceasta este o altă greșeală comună pe care o fac companiile. Nu trebuie să ignorați comentariile pe care utilizatorii le lasă pe pagina dvs. de Facebook. Răspunzând la comentariile lor, le arăți că îi asculți și că îți pasă de ceea ce au de spus. Dacă pur și simplu ignori comentariile lor, probabil că nu vor mai reveni niciodată pe pagina ta.

Contactați-ne acum, pentru a afla mai multe despre serviciile noastre de marketing SEO și Facebook.