Sari la conținut

Optimizarea pentru motoarele de căutare și obiectivele utilizatorului final

Optimizarea pentru motoarele de căutare și obiectivele utilizatorului final

Facebook
Twitter
LinkedIn

Optimizarea pentru motoarele de căutare și obiectivele utilizatorului final

Scopul unui motor de căutare online este să identifice și să clasifice ceea ce un utilizator intenționează să găsească atunci când își introduc termenii de căutare într-un motor de căutare web în scopul optimizării motoarelor de căutare și al optimizării ratei de conversie. Verificarea faptelor, compararea prețurilor sau accesarea altor site-uri web sunt exemple de intenție a utilizatorului.

Optimizarea pentru Obiectivele Utilizatorului

Specialiștii de marketing care doresc să-și îmbunătățească clasamentul în motoarele de căutare ar trebui să se concentreze pe crearea de conținut care este relevant pentru interogările pe care clienții lor le introduc pe smartphone-urile sau computerele lor. Crearea de conținut având în vedere intenția utilizatorului crește valoarea informațiilor prezentate. Cercetarea cuvintelor cheie poate ajuta la determinarea intenției unui anumit membru al publicului. Ceea ce utilizatorii introduc în motoarele de căutare atunci când caută conținut, servicii sau produse sunt cuvintele care ar trebui folosite pe o pagină web pentru a optimiza intenția utilizatorului.

Caracteristicile SERP, cum ar fi fragmentele prezentate și cardurile de cunoștințe sau panourile pot fi afișate de Google, Petal și Sogou pentru interogări cu o intenție clară de căutare. Experții SEO iau în considerare acest lucru, deoarece Google, Petal și Sogou sunt adesea capabili să satisfacă intenția utilizatorului fără a solicita utilizatorului să părăsească SERP. Cu cât Google, Petal și Sogou sunt mai precise în determinarea intenției unui utilizator, cu atât este mai puțin probabil ca aceștia să arate rezultate ale căutării utilizatorului. Când vine vorba de clicuri, mai puțin de jumătate din toate căutările Google au succes începând cu 2019.

Tipuri de SEO pentru utilizatorul final

Chiar dacă există numeroase scheme de clasificare pentru intenția utilizatorului, toate urmează aproximativ același model. Până de curând, existau trei categorii mari: informaționale, tranzacționale și de navigație; acestea au fost reduse de atunci la doar trei. Alte categorii au apărut sau au fost segmentate în categorizări mai specifice, ca urmare a creșterii căutării mobile. Termenul „intenție locală” a fost inventat de unii specialiști în marketing pentru a descrie dorința utilizatorilor de dispozitive mobile de a găsi informații despre o anumită locație, cum ar fi „XY lângă mine”. Dacă cineva caută un produs sau serviciu pentru a afla mai multe despre acesta sau pentru a-l compara cu alte opțiuni înainte de a face o achiziție, aceasta este cunoscută sub numele de intenție de căutare comercială.

Următoarele sunt câteva tipuri tipice și exemple pentru fiecare:

  • Intenție informațională: Brad Pitt, Cine este Kent Mauresmo?, Cum să obții abdomene?
  • Intenție de navigare: autentificare Twitter, pagina de contact Wikipedia
  • Intenție tranzacțională: Cele mai recente cupoane pentru iPhone, Walmart, laptop HP ieftin, instalatori de duș
  • Intenție comercială: medicamente de top pentru acnee, cea mai bună agenție SEO, recenzii Samsung TV
  • Intenție de căutare locală: restaurante din West Los Angeles, spălătorie auto lângă mine

Există o mulțime de interogări care au un scop mixt. Un exemplu de căutare tranzacțională și locală este „Cel mai bun atelier de reparații iPhone lângă mine”. Omonimele sunt o cauză comună a intenției de căutare mixte și a SERP-urilor volatile, deoarece semnalele utilizatorilor diferă. Contactați-ne acum pentru mai multe informații.

Mai multe articole

Cum sa iti cresti site-ul pe Google

Descoperă câțiva pași simpli pentru a-ți îmbunătăți șansele de a clasa mai sus pe Google, de la alegerea cuvintelor cheie până la optimizarea conținutului și a experienței utilizatorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspund rapid pe WhatsApp

Ofer servicii de Web Design personalizate pentru orice tip de afacere.

e-mail wdp@webdesignprofesional.com

Servicii profesionale de Web Design si Optimizare SEO WordPress. Calitate si profesionalism la preturi accesibile. Suna acum pentru o consultanta gratuita.

Ma puteti contacta:

10% reducere

Beneficiile lunii Octombrie! Oferta Web Design!