Sari la conținut

Publicitate direcționată pentru clienții din Bucuresti

Publicitate direcționată pentru clienții din Bucuresti

Facebook
Twitter
LinkedIn

Publicitate direcționată pentru clienții din Bucuresti

O formă de publicitate direcționată, inclusiv publicitatea online, se adresează unui public care împărtășește anumite caracteristici cu produsul sau persoana pe care agentul de publicitate încearcă să o vândă. Ele pot fi demografice, concentrându-se pe caracteristici demografice precum rasa, statutul economic și sexul sau psihologice, concentrându-se pe valorile și atitudinile consumatorilor, personalitate și atitudine, stil de viață și interes.

Există multe variabile comportamentale care pot fi luate în considerare în acest tip de investigație. Accentul publicității direcționate este pus pe caracteristici specifice și pe grupuri de oameni care au șanse mai mari decât media să aibă o preferință puternică pentru un produs sau serviciu. Clienții care își exprimă interesul față de un produs și ale căror preferințe se potrivesc cu cele ale produsului respectiv vor primi mesaje în locul celor care nu le primesc. Acest lucru reduce risipa.

Panourile publicitare, ziarele, revistele și posturile de radio sunt eliminate treptat în favoarea publicității online. Ca rezultat al schimbărilor recente în spațiul TIC, publicitatea direcționată este acum disponibilă în toate tehnologiile TIC, cum ar fi sistemul de televiziune prin protocol de internet (IPTV) și mediile mobile. Importanța publicității direcționate va crește dramatic în următoarea generație de publicitate, pe măsură ce se va răspândi pe o gamă largă de canale TIC.

Nevoia de publicitate direcționată crește pe măsură ce apar noi canale online în efortul de a minimiza reclamele risipite prin tehnologia informației. Majoritatea noilor reclame media care vizează anumiți consumatori utilizează proxy de ordinul doi, cum ar fi urmărirea activității online a consumatorilor sau pe internet mobil, asocierea datelor demografice istorice ale consumatorilor cu accesul la noile pagini web ale consumatorilor sau deducerea unui interes implicit dintr-un termen de căutare.

Concentrarea pe Social Media

Folosind datele pe care utilizatorii le-au furnizat în mod voluntar pe diferite platforme de rețele sociale, agenții de publicitate pot folosi direcționarea pe rețelele sociale pentru a ajunge la anumite audiențe cu reclame care utilizează atribute generale de direcționare, cum ar fi direcționarea geografică, direcționarea comportamentală și direcționarea socio-psihografică. Ca urmare a obiceiurilor de vizionare ale utilizatorilor de media, agenții de publicitate sunt capabili să vizeze mai bine clienții care și-au arătat anterior interesul pentru anumite subiecte.

De exemplu, infrastructura de supraveghere de pe platformele Facebook colectează cantități masive de date despre utilizatori. Drept urmare, produsele personalizate sunt direcționate către anumiți clienți în funcție de preferințele acestora, istoricul vizionărilor și locația acestora. Profilul de rețea socială al unui utilizator conține toate interesele și „like-urile” pe care le are persoana respectivă, ceea ce face ușor să le căutați pe toate.

Drept urmare, Facebook permite agenților de publicitate să își vizeze publicul pe baza unei game largi de criterii demografice. De asemenea, este posibil să vizați anumite categorii demografice și comportamente, precum și anumite grupuri de interese, cu diferitele tipuri de opțiuni de direcționare ale Facebook (vezi o listă completă aici).

Dispozitive mobile

Publicitatea online și mobilă a fost o constantă de la începutul anilor 2000. Capacitatea dispozitivelor mobile de a transmite date despre locație și oră, precum și date despre interese, face posibilă furnizarea de reclame mai precise anumitor consumatori. Agenții de publicitate pot produce acum reclame care sunt adaptate programelor lor și condițiilor în schimbare în care își desfășoară activitatea.

Direcționare în funcție de locație și geografie

Pe baza locației geografice a utilizatorului, se utilizează acest tip de publicitate. Adresele IP pot fi folosite pentru a determina locația fizică a unui utilizator, iar aceste informații sunt transmise de obicei folosind coduri poștale. Locațiile utilizatorilor sunt apoi salvate în profiluri statice, ceea ce le permite agenților de publicitate să vizeze anumite persoane în funcție de locația lor fizică.

Este posibil să se utilizeze servicii bazate pe locație (LBS) în scopuri publicitare, deoarece acestea sunt un tip de serviciu de informații mobile care permite transmiterea de date spațiale și temporale. Folosind aplicații care permit accesul la informații despre locație, aceste date pot fi recuperate. De exemplu, unui utilizator i-ar putea fi prezentată o listă de activități din apropiere, cum ar fi restaurante și magazine, de exemplu, dacă dă clic pe acest tip de publicitate direcționată. Cu toate acestea, deși utilizarea serviciilor bazate pe locație pentru publicitate poate îmbunătăți eficiența furnizării de reclame, ridică probleme de confidențialitate pentru utilizator.

Retargeting

Când agenții de publicitate folosesc direcționarea comportamentală pentru a viza utilizatorii după ce au văzut sau au achiziționat un anumit produs, aceștia folosesc redirecționarea. Cataloagele magazinelor sunt un bun exemplu în acest sens, în care clienții sunt abonați la sistemul de e-mail al magazinului după ce fac o achiziție în speranța că vor vedea mai multe articole și vor face achiziții suplimentare. Retargeting-ul este cel mai bine cunoscut pentru anunțurile care urmăresc utilizatorii pe web și le arată produse pe care le-au văzut anterior în speranța că le vor cumpăra. Retargeting-ul este o metodă extrem de eficientă de analiză a interacțiunilor consumatorilor cu o marcă pentru a înțelege mai bine nevoile și preferințele acestora. Contactați-ne acum.

Mai multe articole

ERORI DE MARKETING PE REȚELELE SOCIALE PE CARE LE COMITI

Descoperiți cele mai comune greșeli de marketing în rețelele sociale și cum să le evitați. Concentrarea doar pe vânzări și uitarea că nu toate rețelele sociale sunt la fel sunt doar câteva dintre ele.

SUNT EFICIENTE UNELTELE SEO?

Pierzi timpul cu instrumente SEO care nu funcționează? Investește în serviciile unei agenții SEO de încredere pentru o strategie SEO adecvată și rezultate pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspund rapid pe WhatsApp

Ofer servicii de Web Design personalizate pentru orice tip de afacere.

e-mail wdp@webdesignprofesional.com

Servicii profesionale de Web Design si Optimizare SEO WordPress. Calitate si profesionalism la preturi accesibile. Suna acum pentru o consultanta gratuita.

Ma puteti contacta:

Cristian Stefan - WordPress Web Design & Optimizare SEO

Solicita
Oferta Personalizata