Aflați mai multe despre rezultatele motorului de căutare Google
Paginile cu rezultate ale motorului de căutare (SERP) sunt paginile pe care motoarele de căutare le afișează ca răspuns la interogarea unui utilizator. Elementul principal al unui SERP este lista de rezultate pe care motorul de căutare le returnează în legătură cu o solicitare de cuvinte cheie.
Există două tipuri generale de rezultate:
- Rezultatele căutării care sunt returnate de algoritmul unui motor de căutare sunt considerate organice.
- Căutare sponsorizată: reclame
De obicei, rezultatele motorului de căutare sunt sortate în funcție de interogare. Fiecare rezultat prezentat pe SERP constă de obicei dintr-un titlu, un link către pagina reală de pe Internet și o scurtă descriere care indică locul în care cuvintele cheie s-au potrivit cu conținutul paginii pentru rezultate organice. Când vine vorba de rezultatele sponsorizate, marketerul decide ce să afișeze.
De obicei, există mai multe pagini ca răspuns la o anumită interogare de căutare, deoarece motorul de căutare sau setările utilizatorului restricționează accesul la un subset de rezultate pentru fiecare pagină. Acest lucru se datorează cantității mari de articole disponibile sau relevante. Există o tendință ca fiecare pagină consecutivă să aibă un clasament mai scăzut sau rezultate de relevanță mai slabe. Acest lucru permite stabilirea unor prețuri competitive pentru proprietățile imobiliare în pagină, similare lumii tipărite tradiționale și reclamelor sale, dar este complexă din cauza dinamicii așteptărilor și intențiilor consumatorilor.
Componentele majore ale rezultatelor motorului de căutare Google
Spre deosebire de mediile tipărite statice, în care conținutul și publicitatea de pe fiecare pagină sunt aceleași pentru toate publicurile, în ciuda faptului că o astfel de copie tipărită este localizată într-o anumită măsură, de obicei geografic, cum ar fi statul, zona metropolitană, orașul sau suburbia, rezultatele motorului de căutare pot varia în funcție de pe așteptările și intențiile utilizatorului.
Cele trei componente majore ale unui SERP sunt rezultatele căutării organice, interogarea și publicitatea. Cu toate acestea, pagina cu rezultate ale motorului de căutare (SERP) a motoarelor de căutare majore precum Google, Yahoo!, Bing, Petal și Sogou poate conține o varietate de rezultate îmbunătățite (organice și sponsorizate), cum ar fi fragmente bogate, fotografii, hărți, descrieri. , casete de răspunsuri, videoclipuri și îmbunătățiri de căutare sugerate. Un studiu recent a constatat că 97% dintre căutările Google au oferit cel puțin o caracteristică bogată.
SEO și conținut
Tipuri specifice de conținut, cum ar fi fotografiile, știrile și blogurile, sunt vizibil diferențiate de motoarele de căutare majore. Numeroase tipuri de conținut au machete SERP personalizate și actualizări estetice pe prima pagină a rezultatelor motorului de căutare.
Ancheta de căutare
Cunoscut și sub denumirea de „șir de căutare a utilizatorului”, acesta este cuvântul sau grupul de cuvinte pe care utilizatorul le introduce în câmpul de introducere al motorului de căutare. Toate motoarele de căutare principale, inclusiv Google, Yahoo, Bing, Petal și Sogou, oferă o casetă de căutare. Utilizatorii specifică subiectul dorit introducând cuvinte cheie în câmpul de cuvinte cheie al motorului de căutare.
În lupta dintre motoarele de căutare pentru a atrage mai mulți utilizatori și agenți de marketing, fericirea clienților a fost un factor motivant în creșterea algoritmului de căutare utilizat pentru a filtra mai eficient rezultatele după relevanță.
Succesul unei interogări de căutare nu mai depinde de identificarea termenilor care se potrivesc doar pe baza ortografiei. Pentru a stabili dacă rezultatul potrivit este o potrivire, este necesar să se extragă intenția și așteptările în funcție de context.
Potrivirea contextului și a cuvintelor
Această înțelegere a contextului a evoluat de la potrivirea simplă a cuvintelor la potrivirea expresiilor la potrivirea ideilor. În plus, semnificațiile acestor concepte se schimbă cu timpul și contextul. Când se introduc cuvinte cheie similare cu aceste alte căutări, potrivirea eficientă poate fi crowdsourced pe baza a ceea ce alții caută și pe care fac clic. Și crowdsourcing-ul poate fi vizat în funcție de rețeaua socială a unui individ.
Odată cu apariția dispozitivelor portabile, a telefoanelor mobile și a dispozitivelor portabile, a ceasurilor și a diferiților senzori, consumatorii și agenții de publicitate sunt capabili să perfecționeze și să maximizeze relevanța pe baza unor factori precum starea de sănătate a unei persoane, venitul și diverse alte stări, ora zilei. , trăsături ale stilului de viață, manevrabilitate, locație, climă și servicii și oportunități urbane sau suburbane din apropiere, cum ar fi evenimente, mâncare și cumpărături. Influențele contextului social și crowdsourcing-ul pot fi, de asemenea, elemente relevante.
Trecerea de la apăsarea tastelor și caseta de căutare la accesul la vorbire, pe lângă confortul său, face accesibili alți factori la diferite grade de acuratețe și relevanță, cum ar fi personalitatea unei persoane, inflexiunea, starea emoțională, dialectul, originea etnică și chiar elementele. auzit în zona înconjurătoare și mediul de fundal.
Rezultate naturale ale căutării
Clasamentele SERP organice sunt listele pe care motoarele de căutare le generează în mod natural pe baza unei varietăți de măsuri care stabilesc relevanța lor pentru expresia de căutare. Această listă conține pagini web care se descurcă bine la testul analitic al unui motor de căutare. Acești algoritmi se concentrează de obicei pe aspecte precum calitatea și relevanța materialului, expertiza, autoritatea și credibilitatea paginii web și a autorului cu privire la o anumită problemă, precum și implicarea pozitivă a clienților și backlink-urile.
Oamenii examinează de obicei rezultatele inițiale pe prima pagină. De obicei, fiecare pagină de rezultate ale motorului de căutare are zece intrări organice (cu toate acestea, unele pagini cu rezultate pot avea mai puține listări organice). Ratele de clic (CTR) pentru prima pagină sunt după cum urmează, conform unui studiu din 2019:
- Poziția 1: 31%
- Poziția 2: 24%
- Poziția 3: 18%
- Poziția 4: 13%
- Poziția 5: 9%
- Poziția 6: 6%
- Poziția 7: 4%
- Poziția 8: 3%
- Poziția 9: 3%
- Poziția 10: 3%
Contactați-ne acum pentru mai multe informații despre SEO și despre cum vă poate ajuta să vă îmbunătățiți profiturile.