Sari la conținut

Valori suplimentare de analiză a site-ului web de luat în considerare

Valori suplimentare de analiză a site-ului web de luat în considerare

Facebook
Twitter
LinkedIn

Valori suplimentare de analiză a site-ului web

Măsurarea, colectarea, analiza și raportarea datelor web în scopul înțelegerii și îmbunătățirii utilizării web sunt cunoscute sub denumirea de analiză web. Analiza web este o procedură care poate fi utilizată pentru a analiza traficul site-urilor web, precum și pentru a efectua cercetări de piață și comerciale, precum și pentru a evalua și îmbunătăți performanța site-urilor web.

Aplicațiile pentru analiză web pot ajuta companiile să evalueze succesul eforturilor de publicitate convențională tipărită sau difuzată. Poate fi folosit pentru a prezice modul în care traficul pe site-ul web va varia dacă este lansată o nouă campanie de publicitate.

Analiza web poate fi utilizată pentru a dezvolta profiluri de comportament ale utilizatorilor sau pentru a oferi informații despre numărul de vizite și afișări ale paginilor pe un site web. Ajută la determinarea popularității și a tendințelor de trafic, ceea ce este util pentru cercetarea pieței.

Valorile site-ului pe care le puteți urmări

Timpul activ pe site – Pe baza mișcărilor mouse-ului, clicurilor, trecerii cu mouse-ul și derulării, timpul activ/timpul de implicare măsoară durata medie de timp petrecută de vizitatori interacționând efectiv cu conținutul de pe o pagină web. Această statistică, care diferă de durata sesiunii și durata/timpul vizualizării paginii pe pagină prin faptul că poate evalua durata interacțiunii în vizualizarea finală a paginii, este neobișnuită în sistemele de analiză și tehnicile de colectare a datelor.

Afișări medii de pagină – Adâncimea paginii este „dimensiunea” aproximativă a unei vizite medii și este calculată prin împărțirea numărului total de vizualizări de pagină la numărul total de vizite. Adâncimea medie a paginii/vizionările de pagină per sesiune medie.

Durata medie de vizualizare a paginii – Durata medie de vizualizare a paginii măsoară cât timp stau de obicei vizitatorii pe o anumită pagină de site.

Clicuri – O singură instanță a unui utilizator care face clic pe un hyperlink pentru a trece de la o pagină de site la alta este denumită „clic”.

Evenimente – Un eveniment de pe un site web este o acțiune distinctă sau un grup de evenimente conexe. Un tip de eveniment este vizualizarea paginii. În plus, clicurile, trimiterile de formulare, evenimentele de apăsare a tastelor și alte acțiuni ale utilizatorului la nivelul clientului sunt incluse în evenimente.

Procentul ratei de ieșire – Rata de ieșire ieșirea este o valoare care este utilizată pentru o anumită pagină, nu pentru un întreg site. proporția de vizite în care o pagină este văzută și este ultima pagină văzută în timpul vizitei.

Vizitatori unici – Prima sesiune sau vizită (cunoscută și ca „Vizitator unic absolut” în unele instrumente) o vizită a unui client care poate fi identificabil în mod unic și care, în teorie, nu a mai fost niciodată aici. Eticheta Prima vizită nu este de încredere dacă modulele cookie ale site-ului au fost șterse de la vizita lor anterioară, deoarece singura modalitate de a afla dacă clientul identificat în mod unic a vizitat site-ul înainte este prezența unui cookie persistent sau prin amprentarea digitală care a fost primită pe un vizita prealabila.

Frecvență/sesiune per unic – Frecvența numără de câte ori un anumit site web este vizitat într-o anumită perioadă de timp. Acesta este calculat prin împărțirea sesiunilor totale (sau vizitelor) pentru o anumită perioadă de timp, cum ar fi o lună sau un an, la numărul total de vizitatori unici. Este, de asemenea, folosit ca sinonim cu cuvântul „loialitate”.

Rețineți că o reclamă poate apărea pe o pagină care a fost văzută sub regiunea care este afișată cu adevărat pe ecran, prin urmare, majoritatea valorilor privind afișările nu implică întotdeauna că o reclamă a fost vizibilă.

Vizitatori noi – Un vizitator nou este cineva care nu a mai fost niciodată. Această definiție poate duce la anumite neînțelegeri (vezi neînțelegerile tipice mai jos) și este ocazional înlocuită de un studiu al primelor vizite.

Durata afișării paginii – durata paginii vizualizate, timpul vizibilității paginii și durata vizualizării paginii se referă la durata de timp în care o singură pagină (sau blog, banner publicitar) este vizibilă pe ecran. Acestea sunt calculate ca intervalul dintre momentul în care pagina a fost solicitată și momentul în care a fost înregistrată cererea ulterioară. Ora de vizualizare a acelei apariții specifice a acelei pagini nu este inclusă în raportare dacă nu există nicio solicitare înregistrată ulterioară.

Vizitator repetat – Un vizitator repetat este o persoană care a fost acolo cel puțin o dată înainte. Recentitatea vizitatorilor este numărul de zile dintre vizita anterioară și cea actuală.

Vizitator de revenire – Un vizitator distinct a cărui activitate include o vizită la un site web în timpul unei perioade de raportare, dar în care vizitatorul unic a vizitat anterior site-ul web. Persoana este numărată o singură dată pe parcursul perioadei de raportare.

Vizită pe o singură pagină – O vizită în timpul căreia este vizualizată o singură pagină (aceasta nu este o „sărire”) este denumită o vizită pe o singură pagină sau un „singleton”.

Suprapunerea site-ului – Suprapunerea site-ului este o abordare de raportare în care statisticile (clicuri) sau punctele fierbinți sunt suprapuse unei reprezentări vizuale a paginii web pe baza locației lor reale. Raportul dintre utilizatorii care dau clic pe un anumit link și toți utilizatorii care vizualizează o pagină, un e-mail sau o reclamă este cunoscut sub numele de rata de clic. Este frecvent utilizat pentru a evalua succesul unei campanii de marketing prin e-mail și a unei campanii de publicitate online pentru un anumit site web.

Dacă doriți să aflați mai multe despre SEO și să descoperiți cum urmărirea anumitor valori vă poate îmbunătăți afacerea online, contactați-ne aici.

Mai multe articole

ERORI DE MARKETING PE REȚELELE SOCIALE PE CARE LE COMITI

Descoperiți cele mai comune greșeli de marketing în rețelele sociale și cum să le evitați. Concentrarea doar pe vânzări și uitarea că nu toate rețelele sociale sunt la fel sunt doar câteva dintre ele.

SUNT EFICIENTE UNELTELE SEO?

Pierzi timpul cu instrumente SEO care nu funcționează? Investește în serviciile unei agenții SEO de încredere pentru o strategie SEO adecvată și rezultate pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspund rapid pe WhatsApp

Ofer servicii de Web Design personalizate pentru orice tip de afacere.

e-mail wdp@webdesignprofesional.com

Servicii profesionale de Web Design si Optimizare SEO WordPress. Calitate si profesionalism la preturi accesibile. Suna acum pentru o consultanta gratuita.

Ma puteti contacta:

Cristian Stefan - WordPress Web Design & Optimizare SEO

Solicita
Oferta Personalizata