Sari la conținut

Web Analytics și SEO: Ce trebuie să știți

Web Analytics și SEO: Ce trebuie să știți

Facebook
Twitter
LinkedIn

Despre Website Analytics & SEO

Măsurarea, colectarea, analiza și raportarea datelor web în scopul înțelegerii și îmbunătățirii utilizării web sunt cunoscute sub denumirea de analiză web. Analiza web este o procedură care poate fi utilizată pentru a analiza traficul site-urilor web, precum și pentru a efectua cercetări de piață și comerciale, precum și pentru a evalua și îmbunătăți performanța site-urilor web.

Aplicațiile pentru analiză web pot ajuta, de asemenea, companiile să evalueze succesul eforturilor de publicitate tipărită convențională sau difuzată. Poate fi folosit pentru a prezice modul în care traficul pe site-ul web va varia dacă este lansată o nouă campanie de publicitate.

Analiza web poate fi utilizată pentru a dezvolta profiluri de comportament ale utilizatorilor sau pentru a oferi informații despre numărul de vizite și afișări ale paginilor pe un site web. Ajută la determinarea popularității și a tendințelor de trafic, ceea ce este util pentru cercetarea pieței.

Măsurători Web Analytics

Următoarea listă, bazată pe astfel de norme, poate fi un loc util de început, deoarece multe expresii sunt folosite în mod constant de la un program mare de analiză la altul:

Rata de respingere – Proporția de vizite care au o singură pagină și care nu duc la interacțiuni suplimentare (clicuri) pe pagină. Cu alți termeni, o săritură este un singur clic în timpul unei anumite sesiuni.

Calea clic – Calea clic este ordinea cronologică a vizitei sau a sesiunii a vizualizărilor de pagină.

Accesări site – O cerere de server web pentru un fișier. disponibil numai pentru analiza jurnalului. Accesările unui site web sunt uneori folosite ca dovadă a popularității sale, dar această statistică este destul de înșelătoare și exagerează foarte mult popularitatea. Numărul de accesări este într-adevăr un număr arbitrar care reflectă mai precis complexitatea paginilor individuale de pe site decât popularitatea reală a site-ului, deoarece o singură pagină web constă de obicei din mai multe (adesea zeci) de fișiere discrete, fiecare numărat ca un apăsați pe măsură ce pagina este descărcată. O evaluare mai adevărată și mai precisă a popularității este oferită de numărul total de vizite sau de afișări de pagină.

Vizualizare pagină – Vizualizările de pagină sunt solicitări de fișiere sau, ocazional, evenimente, cum ar fi clicurile de mouse, care sunt clasificate ca pagini în configurația instrumentului de analiză web. un caz în care scriptul a fost folosit pentru etichetarea paginii. O singură vizită a paginii poate duce la numeroase accesări într-o analiză a jurnalului, deoarece serverul web solicită, de asemenea, imaginile, fișierele .js și .css necesare pentru a vedea pagina.

Vizitator unic – Clientul recunoscut în mod unic care produce vizualizări de pagină sau accesări într-un interval de timp dat este denumit vizitator, vizitator unic sau utilizator unic (de exemplu, zi, săptămână sau lună). De obicei, un client identificat în mod unic constă dintr-un dispozitiv (cum ar fi desktopul computerului de lucru al unei persoane) și un browser (Firefox pe acel computer). De obicei, un cookie permanent care a fost descărcat pe computerul utilizatorului prin codul paginii site-ului web este utilizat pentru identificare.

Combinația unică a adresei IP a computerului și a datelor User-Agent (browser) trimise către serverul web de către browser este o tehnică mai veche utilizată în analiza fișierelor jurnal. Deoarece o singură persoană poate folosi mai multe computere sau browsere diferite pe același computer și poate fi văzută ca un vizitator distinct în fiecare situație, este esențial să recunoaștem că „Vizitatorul” nu este același cu persoana care folosește computerul la momentul vizita. Vizitatorii sunt din ce în ce mai mult, deși încă rar, recunoscuți în mod unic prin Flash LSO (Local Shared Objects), care sunt mai rezistente la aplicarea confidențialității.

Sesiuni de vizitatori – O vizită sau sesiune este definită ca o colecție de solicitări de pagină sau, în cazul etichetelor, o solicitare de imagine, de la un singur client recunoscut în mod specific. O adresă IP sau un ID special stocat în cookie-ul browserului sunt două modalități de bază de a identifica un client distinct. Când a trecut o anumită perioadă de timp fără a fi făcută nicio solicitare, o vizită este considerată încheiată. Multe programe de analiză au o limită de timp de 30 de minute („time out”), deși unele instrumente (cum ar fi Google Analytics) vă permit să o ajustați la un număr diferit de minute.

O vizită este considerată o vizită, atâta timp cât evenimentele (vizionări de pagină, clicuri, orice se înregistrează) sunt la o distanță de 30 de minute sau mai puțin; colectorii de date de analiză și sistemele de analiză nu au o metodă sigură de a determina dacă un vizitator a privit alte site-uri între vizualizările de pagină. Rețineți că o vizită poate consta în mii de vizualizări de pagină sau doar una. Dacă timpul dintre încărcările paginii arată că un vizitator a vizualizat paginile în mod constant, o sesiune de vizită unică poate fi, de asemenea, prelungită.

Dacă aveți nevoie de ajutor pentru urmărirea analizelor dvs. web sau aveți nevoie de ajutor cu SEO, contactați-ne acum pentru a solicita mai multe informații. Oferim atat servicii SEO cat si servicii de consultanta.

Mai multe articole

Cum sa iti cresti site-ul pe Google

Descoperă câțiva pași simpli pentru a-ți îmbunătăți șansele de a clasa mai sus pe Google, de la alegerea cuvintelor cheie până la optimizarea conținutului și a experienței utilizatorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspund rapid pe WhatsApp

Ofer servicii de Web Design personalizate pentru orice tip de afacere.

e-mail wdp@webdesignprofesional.com

Servicii profesionale de Web Design si Optimizare SEO WordPress. Calitate si profesionalism la preturi accesibile. Suna acum pentru o consultanta gratuita.

Ma puteti contacta:

10% reducere

Beneficiile lunii Octombrie! Oferta Web Design!